当前位置: 首页 > 师资队伍 > 民事诉讼法研究所 > 正文

李响

作者: 发布时间:2016年09月20日 09:36 阅读数:

先后毕业于复旦大学法学院与美国明尼苏达大学法学院,取得法学博士学位,后作为“优秀海外人才”引进至中国政法大学,同时执教于民商经济法学院与中欧法学院,现任副教授、硕士生导师。

广泛涉猎于中、美两国民事实体与程序法律的比较研究,著有《Concise Chinese Tort Laws》(合著)、《侵权责任法精要》(合著)、《美国产品责任法精义》、《美国合同法要义》、《美国民事诉讼法的制度、案例与材料》、《美国版权法:原则案例与材料》、《美国集团诉讼制度与文化》(合著)、《美国侵权法原理及案例研究》等。

Professor Li received his LL.B. from Fudan University School of Law in 2002, and his J.D. from University of Minnesota Law School in 2005. He joined the faulty of China University of Political Science and Law in 2006 as Associate Professor of Law. Professor Li teaches in the areas of both American and Chinese civil procedure, contracts, torts, dispute resolution and copyright law.

Professor Li’s publications include:

Concise Chinese Tort Laws (co-authored)

Problems in Tort Law: Cases and Materials (co-authored)

Products Liability: Cases and Materials

Basic Contract Law: Cases and Materials

The Law of Civil Procedure: Explanations, Cases and Materials

Class Actions in a Comprehensive Horizon: Its Doctrines, Practice and Revolution (co-authored)

American Copyright Law: Doctrines, Cases and Materials

Torts: Fundamentals, Cases and Materials